Heb je last van ontsierende putjes in de huid van je bovenbenen of billen? Voelt de huid koud aan? Dan heb je waarschijnlijk last van cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Cellulite kan verschillende oorzaken hebben. Goed te weten: je kunt het verminderen en soms zelfs helemaal laten verdwijnen!

Cellulite komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen als gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid van mannen en vrouwen.
Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulite. Bij een lichte cellulite zijn de putjes enkel zichtbaar wanneer je op de huid drukt of samenknijpt. Bij een zwaardere vorm van cellulite is het ook zichtbaar wanneer je gewoon staat.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor je cellulite hebt.

 • Laaggradige ontstekingen
   Bij laaggradige ontstekingen heeft het lichaam vrijwel continue last van een verhoogde ontstekingsactiviteit. Dit wordt veroorzaakt door met name een ongezonde leefstijl zoals het eten van te veel suiker en sterk bewerkte voeding. Maar ook teveel of te lang worden blootgesteld aan stress, te weinig beweging en roken zijn funest.
 • Beweging
   Bij te weinig beweging is je doorbloeding niet optimaal. Je bemerkt dan ook dat de huid met de putjes meestal koud aanvoelt. Meer en intensiever bewegen verbetert je doorbloeding.
 • Hormonen circus
   Wanneer je hormoonhuishouding uit balans is, teveel van de een en te weinig van het ander, kan dit enorme invloed hebben op je cellulite.
 • Genetische aanleg
   Dit is in enkele gevallen zo, meestal heb je het zelf in de hand om de cellulite sterk te verminderen!

Mocht je de oorzaak van jouw cellulite al gelezen hebben, dan weet je al wat je kunt gaan doen. Nu is het meestal een combinatie van meerdere factoren.

Hoe ga ik te werk bij het aanpakken van cellulite?

Bij het aanpakken van cellulite gaan we sowieso samen kijken naar je voeding en beweging. Daarnaast kun je ook thuis starten met het behandelen van je cellulite. Bij cellulite maak ik ook graag een behandelplan op maat. Naast je eigen inzet, wat zorgt voor het meeste resultaat, zijn er specifieke behandeltechnieken die ik kan toepassen om sneller en effectiever resultaat te krijgen. Zo kan er gewerkt worden met de Venus Freeze Plus en bindweefselmassage.

 
Duur in min: 45 minuten voor een Bodyscan, dit is een intake gesprek speciaal gericht op jouw lijf.
Prijs: verschilt per persoon, afhankelijk van wensen en advies en wordt ten alle tijden vooraf besproken

Voordelen:

 •  natuurlijke aanpak
 • 100% veilig en pijnloos
 • geen ingrijpend en risicovolle operatie
 • je bent meteen toonbaar, er is geen hersteltijd nodig

Voor en na foto’s

FAQ

Cellulite komt meestal voor op de billen en benen. In feite kunnen alle lichaamsdelen waar zich cellulite bevindt behandeld worden. Door de allround aanpak, kijken naar leefstijl, beweging, etc., heb je er een algeheel gezondheidsvoordeel mee.

Ontspannen, en het behandelde gebied voelt warm. Soms wordt de huid een beetje rood. De warmte en de roodheid duren niet langer dan een uur en worden meestal beschreven als een glans op de huid.

Wanneer er behandelingen worden ingezet met bindweefselmassage en/of Venus Freeze Plus, zijn er voor een optimaal resultaat tussen de 8 en 10 behandelingen nodig. Soms zijn enkele behandelingen al voldoende voor een gewenst resultaat, zeker wanneer het een lichte vorm van cellulite betreft. Bij een ander is het net mooier wanneer er nog 2 extra behandelingen worden ingezet om tot het gewenste resultaat te komen.

Ja, zowel mannen als vrouwen, tenzij er een contra-indicatie is. Alles wat je nodig hebt zijn realistische verwachtingen en de wens om er beter uit te zien.

JA ! Daar ben ik kort en krachtig in. Wanneer je met je lijf aan de slag gaat, en resultaten boekt, dien je dit te onderhouden. Dat werkt eigenlijk met alles zo. Ga je trainen voor een marathon en die ook uitlopen, dan zul je daarna moeten blijven trainen om volgend jaar weer een marathon te kunnen lopen. Simple is that.

Afspraak maken

Afspraak maken