Littekens kunnen ontstaan na een beschadiging van de huid, zoals een wondje of acné. Wanneer de huid beschadigd aan de oppervlakte, zoals een lichte schaafwond, zal de huid waarschijnlijk geheel herstellen en zie je er daarna niets meer van. Wanneer de huid in de diepere huidlagen is beschadigd, door een dieper wondje of acné, kun je dit blijvend zien. Er ontstaat een litteken.

Bij acné ontstaat er een kuiltje of putje, dit is een dieper gelegen litteken. Ook kun je een litteken hebben welke op de huid ligt, een verheven litteken.

Kun je een litteken behandelen?

In beide gevallen kun je het litteken behandelen.
Bij een litteken welke dieper ligt dan het huidoppervlak gaan we het met een natuurlijke techniek behandelen zodat de huid onder het litteken gestimuleerd wordt en het litteken wordt opgevuld door lichaamseigen cellen. We maken dan dankbaar gebruik van het natuurlijke herstelproces van je huid. Afhankelijk van de grootte en soort litteken zal de huid minder diep komen te liggen en worden de randen van het litteken zachter. Daardoor zal het minder opvallen.

Bij een litteken wat op de huid ligt, wordt er gewerkt om het zachter te maken waardoor het platter op de huid komt te liggen.

Zowel bij een dieper gelegen litteken als een litteken wat op de huid ligt, kun je niet veel veranderen aan de kleur. In sommige gevallen kan bindweefsel massage een uitkomst bieden zodat de huid beter doorbloed wordt, en dus ook beter van kleur. Dit is geheel afhankelijk van het soort litteken en de leeftijd van het litteken.

 

Duur in min: vanaf 10 minuten
Prijs: vanaf 25 euro

 

Afspraak maken

Afspraak maken