Rosacea is een zeer vervelende huidaandoening met rode vlekken en soms gepaard gaat met ontstekingen. Vaak start het op en rondom de neus, en heeft de eigenschap om ineens hevig op te vlammen en dan weer rustig te worden.

Wat is rosacea?

Wanneer je last hebt van couperose kan dit overgaan in rosacea. Bij rosacea is het vaak een vlekkerige roodheid van de huid waarbij de vaatjes open blijven staan (verwijd). Daarbij gaat het meestal gepaard met ontstekingen, onderhuids alsook puistjes met witte puntjes.

Wat is de oorzaak van rosacea?

Er spelen veel factoren een rol bij de ontwikkeling van rosacea. Enkele daarvan kunnen zijn: voeding, stress, alcohol, zon, allergie, te grote temperatuurverschillen (heet douchen/baden, sauna).
Wanneer je aanleg hebt voor rosacea, een van de ouders heeft er mee te maken, kun je op jonge leeftijd al rekening houden met deze factoren en deze vermijden. Zo kun je prikkels als sauna, fanatiek scrubben, pittig gekruid eten en alcohol het best vermijden. Ook hoge temperaturen, stress, en felle koude wind (denk aan fietsen in de winter) zijn niet aan te raden wanneer je aanleg hebt voor rosacea.

Welke behandeling is geschikt voor rosacea?

Bij rosacea gaan we eerst starten met een uitgebreide intake. We dienen er zo goed als mogelijk achter te komen wat de oorzaak kan zijn. Door mijn ervaring weet ik dat rosacea vaak van binnenuit het beste aangepakt kan worden. Middels de juiste voedingssupplementen worden tekorten aangevuld. Ook leefstijl en thuisverzorging spelen een grote rol bij de aanpak van rosacea. Door een juiste combinatie te maken van thuis producten, zowel voor buitenaf alsook van binnenuit, zul je al snel resultaat bemerken!

 

Duur in min: vanaf 60 minuten
Prijs: vanaf 95 euro

 

Maak een afspraak

Afspraak maken