Oef…valt dat even tegen… ik had nog zo gehoopt op een heerlijke Indian Summer…!
Gelukkig hebben we wel een heerlijke zomer gehad! De zomermaanden zijn echt mijn favoriet en ben dan ook helemaal in m’n element. Hopelijk kunnen we de komende weken alsnog een paar lekkere zonnige dagen meepakken.
Echter is het merkbaar dat de herfst in aantocht is: de dagen worden snel korter, de avonden steeds koeler en in de nacht hangt er meer vocht in de lucht.
 

Maar goed, ik ga niet de weervrouw uithangen en het herfstweer voorspellen, ik ga de focus leggen op jouw huid natuurlijk!
Want hoe is het daar mee gesteld?
Of misschien heb je wel doorgewerkt en ga je nu in in het najaar genieten van een zonvakantie!
Ook dan heb je veel aan onderstaande tips voor een gezonde huid.
 

In de salon ben ik alweer enkele weken aan het werk en zie opvallend veel huiden met oa:
✓ pigmentvlekken die donkerder of groter zijn geworden, en die voorheen nog lang niet zichtbaar waren
✓ grovere huidstructuur
✓ verstoppingen, puistjes maar vooral kleine talgpropjes die er niet vanzelf uit gaan komen
✓ droge en/of schilferige plekken
✓ vale huidskleur, beetje grijzig
 

Wat zie jij wanneer je in de spiegel kijkt? En eerlijk bent tegen jezelf?
Zijn een van deze bovenstaande punten voor jou ook herkenbaar?
Je kunt nu wegklikken en denken ‘wat vanzelf komt, verdwijnt ook weer vanzelf’
Maar laat mij je uit die droom helpen: dat gaat niet gebeuren!
Het enige wat dan gebeurt: je gaat gewoon wennen aan je spiegelbeeld en stelt je verwachtingen bij naar beneden. Punt.
 

Check eens een foto van vorig jaar, of nog beter van 2 á 3 jaar geleden.
En dan doel ik niet op de punten die erbij horen wanneer je ouder word. Een lijntje her en der is prima hé.
Zag je huid toen frisser uit dan nu?
Was je huid toen beter van kleur?
Of wellicht zie je meteen dat je toen meer straalde dan ooit te voren?
Andersom kan natuurlijk ook: dat je destijds juist gestart bent met een goede huidverzorging en nu een betere huid hebt dan toen. Dan ben je echt heel goed bezig, bedank jezelf daarvoor, echt!
 

Wat kun je het best doen om je huid en
zonschade te herstellen na de zomer?

 

PEELEN

Naast een goede dagelijkse verzorging met een reiniging, serum en crème, krijg je pas echt een betere huid wanneer je een peeling gaat inzetten. Een peeling kun je het hele jaar door gebruiken en het liefst 2x per week, dus niet alleen op een feestdag 😉
Een peeling zorgt ervoor dat een teveel aan dode huidcellen van de huid worden verwijderd en je dagelijkse verzorging beter wordt opgenomen door de huid. daarnaast werkt een goede peeling ook in de diepere huidlaag en zorgt voor meer activiteit van de huidcellen zodat deze goed hun werk blijven doen. Wanneer de huidcellen actief zijn en blijven, bevordert dit het behoud van een stralende huid.
Een peeling is een echte win-win omdat je dan naast het direct verbeteren van de huidconditie ook veel meer resultaat behaald met je dagelijkse verzorging!

Check hier alvast mijn favoriete peeling producten!

Goed te weten: een scrub is niet het zelfde als een peeling! Een scrub is een crème substantie met een korrel voor een schurende werking. Deze is niet geschikt voor alle huidtypen. Een peeling bevat 1 of meerdere fruitzuren, voor ieder huidtype is er zo een geschikte peeling.

 

VOEDEN

De juiste werkstoffen zullen je huidconditie naar een hoger niveau brengen. Zeker wanneer je dus een peeling gebruikt, zodat de werkstoffen ook in de diepere huidlaag kunnen werken en niet bovenop blijven liggen.
Voedende producten zijn serums maar zeker ook maskers! Ik bemerk dat de maskers nogal onderschat worden qua werking, maar ook deze zijn voor mij onmisbaar en gebruik het 2 á 3 nachten per week.
Nachten? hoor ik je denken… Klopt! Ik gebruik graag in de avond een masker ipv een crème. Het is makkelijk en snel, ik hoef nergens op te wachten en gebruik geen producten dubbel, het is dan na mijn reiniging en serum een kwestie van een crème of een masker aanbrengen.
En helemaal blij word ik van het mengen van maskers…het mixen & matchen in mijn eigen badkamer!
 

De maskers van QMS zijn heerlijk vol en luxueus, de Éminence maskers zijn perfect om te mixen zodat je meteen 2 of meer issues aanpakt.
Hier tref je ze alvast allemaal aan in een overzicht!

TREATMENT

Een behandeling in de salon is voor je huid een ultieme work-out.
Waar je dagelijkse thuisproducten zorgen voor het behoud van de huidconditie en het verbeteren van een huidprobleem, gaat een behandeling altijd een stap verder. Ik wil dan écht je huid aan het werk hebben.
Veelvuldig zet ik een peeling in die bestaat uit verschillende lagen, (vrijwel) allemaal milde producten maar over elkaar heen zorgt het voor een fantastisch effect! Dit geldt ook voor de maskers, die ik tot wel 3 soorten met elkaar mix. Just love it!!
Ook gebruik ik graag huidstimulerende producten, producten met een HOT effect om de doorbloeding te optimaliseren. Een stevige doorbloeding verhoogt de zuurstof in de huid, voert vrijgekomen afvalstoffen af en voedingsstoffen komen beter terecht op de juiste plek.
Naast deze voordelen is er nog een ander onderdeel van een behandeling, welke veel te vaak onderschat wordt. Dat is namelijk een massage. En dan geen geaai en eenvoudig gewrijf over de huid, maar specifiek werken op het bindweefsel en spieren in het gezicht, de hals, nek en decolleté. Sinds ik de Organic Touch Treatment uitvoer, krijg ik zoveel bedankjes en complimenten over de meerwaarde van mijn behandelingen, echt een aanrader om te ondergaan!

In de salon pas ik sowieso iedere behandeling aan, alles wordt op maat gemaakt.
Ik heb geen standaard behandelingen en kijk per behandeling wat een huid nodig heeft. Zo zul je ook steeds verrast worden tijdens een behandeling. De fasen die natuurlijk altijd worden uitgevoerd zijn: reiniging – peeling – voeding. Maar welke producten ik ervoor gebruik en hoe ik een peeling en masker opbouw verschilt per behandeling.
O ja, en een heerlijke massage is natuurlijk altijd van de partij, want:
 
 

No results
without relaxing time!