Je smeert wel producten, maar het lijkt niets te doen voor je huid?
Je huid slurpt de crème op of je producten lijken niet eens opgenomen te worden, de creme trekt niet in je huid?
Waarschijnlijk heeft je huid een tekort aan vocht. Dit merk je wanneer je huid trekkerig voelt, snel rood wordt (gevoelig reageert) of uitslag heeft.

Waar heb je last van bij een vochtarme (droge) huid?

De huid voelt trekkerig, er ontstaan schilfertjes en soms roodheid en jeuk. Ook kun je droogtelijntjes op je voorhoofd of rondom je ogen zien. Een veel gehoorde ergernis, is dat de huid snel gevoelig reageert op producten. Dit is dus vaak te herleiden aan een te droge huid.

Wat is een vochtarme (droge) huid?

Bij een droge huid heb je letterlijk een tekort aan water in je huid, we noemen het ook wel een vochtarme huid. Er is een verstoorde huidbarrière functie (dat is de natuurlijke huidbescherming) met als gevolg dat het vocht niet in de huid wordt vastgehouden. Wordt de huidbarrière niet hersteld, verdampt het water in je huid te snel en kunnen andere stoffen te diep in de huid doordringen die daar helemaal niet thuis horen. Je raad het al: irritatie! Je huid wordt rood en kan gaan jeuken.

Vaak is een vochtarme huid tijdelijk van aard, in de winter heb je er misschien meer last van. Last van een vette huid die toch droog en trekkerig aanvoelt? Dat kan! Een vette huid wordt droog (vochtarm) wanneer er verkeerde producten gebruikt worden die te agressief zijn en de huid sterk uitdrogen.
Wist je dat door vochttekort in je huid, sneller rimpels en fijne lijntjes (droogtelijntjes) kunnen ontstaan?!

Wat kun je doen?

Bij de behandeling van een droge huid ligt de focus op het herstel van die natuurlijke bescherming in de huid (huidbarrière functie). Hierbij zijn 3 pijlers belangrijk:

  • producten voor thuis gebruik
  • effectieve behandelingen in de salon
  • voedingssupplementen om van binnenuit de oorzaak aan te pakken

Welke behandeling is geschikt voor een vochtarme huid?

Er wordt met verschillende merken en behandelingen gewerkt. Ik zie het als mijn taak om per bezoek de juiste behandeling te kiezen. Jouw behandeling wordt dus volledig op maat gemaakt waarbij ik rekening hou met jouw wensen en eventuele huidproblemen. Je hoeft enkel aan te geven hoeveel tijd je wilt besteden aan een behandeling.
Door een juiste combinatie te maken van thuis producten, zowel voor buitenaf alsook van binnenuit, zul je al snel resultaat bemerken!

Kom je voor het eerst naar Huid Visie?
Dan kun je gebruik maken van de Meet & Treat.
Dit houdt de Meet & Treat in: uitgebreid intake gesprek + high-tech huidanalyse met de Observ 520 + kennismakingsbehandeling + huidplan op maat.

 

Duur in min: vanaf 60 minuten
Prijs: vanaf 95 euro
Meet & Treat: 65 euro

Maak een afspraak

Voor en na foto’s

Afspraak maken