Wanneer je last hebt van een eczeem plekjes of een eczeem huid kan dit erg veel invloed hebben op je zelfvertrouwen. De plekken zien vaak rood met witte schilfertjes. De plekjes kunnen soms ineens feller worden, waarna het weer afzwakt tot een lichte irritatie.

Waar heb je last van bij een eczeem huid?

Er is vaak een chronisch probleem bij een eczeem huid. Het probleem is dan al langer aanwezig en wordt meestal van binnenuit veroorzaakt. De huid voelt trekkerig en heeft schilfertjes, meestal gepaard met roodheid en jeuk. Eczeem zit vaak op huidgebieden zoals bij of langs: neus, wenkbrauwen, wangen, hals, decolleté, onderarmen, handen, onderbenen en voeten.

Wat is een eczeem huid?

Bij eczeem is de huid overdreven prikkelbaar en kan door tal van factoren uit balans gebracht worden. De barrièrefunctie van de huid is aangetast, de natuurlijke bescherming van de huid functioneert niet of niet voldoende. Dat betekent dat je huid geen vocht kan vasthouden, én er kunnen ongewenste stoffen je huid binnendringen welke weer een reactie geven.

Verschillende soorten eczeem

In totaal bestaan er maar liefst 8 soorten eczeem. Ieder soort heeft zijn eigen kenmerken en dus ook zijn eigen oorzaken. Het is goed om te weten waar je eczeem (waarschijnlijk) door veroorzaakt wordt, zodat je weet wat je er aan kunt doen!

Wat kun je doen?

Bij de behandeling van eczeem ligt de focus op het herstel van die natuurlijke bescherming in de huid (huidbarrière functie). Wat belangrijk is:

  • Huidbarrière herstellen, hiervoor werken we van binnenuit met een speciaal supplement.
  • Houd je huid soepel dmv een speciale eczeem creme.
  • Voeding, neem ontstekingsverlagende voeding. Producten zoals koemelk en gluten kunnen de eczeem verergeren.
  • Verlaag stress en kom zo min mogelijk in aanraking met huisdieren, huisstofmijt, stuifmeel. Dit zijn allemaal triggers voor eczeem.
  • Voorkom dat de eczeem te vochtig blijft, met name bij knieholte en binnenzijde elleboog

Welke behandeling is geschikt voor een eczeem huid?

Rustig starten bij een eczeem gevoelige huid is van belang, waarbij we aandacht besteden aan kalmeren en herstellen.
Er wordt met verschillende merken en behandelingen gewerkt. Ik zie het als mijn taak om per bezoek de juiste behandeling te kiezen. Jouw behandeling wordt dus volledig op maat gemaakt waarbij ik rekening hou met jouw wensen en eventuele huidproblemen. Je hoeft enkel aan te geven hoeveel tijd je wilt besteden aan een behandeling.
Door een juiste combinatie te maken van thuis producten, zowel voor buitenaf alsook van binnenuit, zul je al snel resultaat bemerken!

Kom je voor het eerst naar Huid Visie?
Dan kun je gebruik maken van de Meet & Treat.
Dit houdt de Meet & Treat in: uitgebreid intake gesprek + high-tech huidanalyse met de Observ 520 + kennismakingsbehandeling + huidplan op maat.

 

Duur in min: vanaf 60 minuten
Prijs: vanaf 95 euro
Meet & Treat: 65 euro

 

Maak een afspraak

Afspraak maken